Idéhus og Optimera har inngått avtale for perioden 2020 til 2024
F.v.: Jan Rostad, salgsdirektør i Optimera og John Fornes, markedsleder i Idéhus. Foto Optimera/Idéhus

Idéhus og Optimera med milliardavtale

Idéhus og Optimera melder i en pressemelding at de to har inngått avtale for perioden 2020 til 2024.

– Denne beskjeden ble svært godt mottatt blant våre forhandlere, sier John Fornes, markedsleder i Idéhus.

Idéhus er en norsk huskjede med hovedkontor i Trondheim, 45 års erfaring og rundt 65 forhandlere over hele landet. Forhandlerne, som er selvstendige og lokale håndverkerbedrifter, står for om lag 350 boligprosjekter og 50 hytteprosjekter årlig.

– Mye av vår suksess er tuftet på en enkel, ukomplisert markedstilnærming med konsepter primært knyttet til hus og hytter, i tillegg til ROT-markedet. Vi har en egen teknisk avdeling med arkitekter og ingeniører, samt gode, solide avtaler. Avtalen med Optimera er et nytt, stort skritt i riktig retning for oss, sier Fornes.

Les også: Optimera rigger for fremtiden Evner å tenke nytt

Det er ikke enkelt å være frittstående byggmester i dag. For mange hindres fremdrift av stadig økende krav til blant annet dokumentasjon og miljø. Som forhandler i Idéhus har hovedkontoret ansvar for å innfri regler og krav for sine forhandlere.

Meld deg på Norsk Byggebransjes Nyhetsbrev
Gann Tre AS - Vi kan tre

– Det er en trygghet vi gir våre forhandlere, som de gir sine sluttkunder. For å gi denne tryggheten må vi ha riktige samarbeidspartnere, som Optimera. De evner å tenke nytt og møte krav og behov knyttet til blant annet tilgjengelighet, logistikk, digitalisering og miljø, sier Fornes.

– Jeg vil spesielt trekke frem Miljøfyrtårn-sertifisering og en smart miljøfiltrering Optimera har i sin nettbutikk. Det gjør at våre forhandlere trygt kan handle varer og tjenester med riktig miljøprofil til prosjekter som krever dette. Idehus kan gjennom denne avtalen med Optimera velge om de ønsker materialene levert som løpemeter, precut, konstruksjonspakke eller elementer.

-Denne valgfriheten er viktig for oss da vår virksomhet innbefatter både store og små prosjekter som krever forskjellige løsninger, fortsetter han.

– Vi i Idéhus er stolte av å ha Optimera med på laget, og avtalen vil styrke både Idehus totalt, men ikke minst hver enkelt forhandler og Optimera, avslutter Fornes.

Fikk du med deg: Optimera øker med 250 millioner

Milliardavtale
I et femårsperspektiv har avtalen mellom Idéhus og Optimera en potensiell verdi på rundt 1 milliard på innkjøp.

– Dette er naturligvis gledelig vekst for begge virksomheter, og den store gulroten er at vi sammen kan videreutvikle tilbud og tjenester til Idéhus sine forhandlere, og markedet generelt, sier Jan Rostad, salgsdirektør i Optimera.

– Konkurransen i byggevaremarkedet blir stadig tøffere. Det handler om å levere produkter og tjenester som opprettholder og øker effektivitet i alle ledd i byggeprosjekter. Når Idéhus velger oss tar jeg dette som en bekreftelse på at vi innfrir på disse områdene, avslutter Rostad.