Previous
Next
-Vi startet planleggingen av prosjektet allerede i 2017, forteller prosjektsjef Pål Kristian Jensen i Peab Eiendomsutvikling Nord AS. Foto: Nina Helland / Ørjan Marakatt Bertelsen - Peab Bjørn Bygg
Sist oppdatert: 29-09-2021

Skir - Rett ved havet, nært til byen 
 
Slik beskriver utvikler og byggherre Peab Eiendomsutvikling Nord og Peab Bjørn Bygg sitt nye  boligprosjektet Skir i Tromsø. 
 
-Peab er store nok til å gjennomføre i egen regi. Byggherre på Skir er Strandvegen Utvikling, som er heleid av Peab Eiendomsutvikling Nord.

-Totalentreprenør er Peab Bjørn Bygg mens Peab Anlegg er anleggsentreprenør. Til og med ettermarkedsregien gjøres under egen paraply.
 
-Vi startet planleggingen av prosjektet allerede i 2017, forteller prosjektsjef Pål Kristian Jensen i Peab Eiendomsutvikling Nord AS.
 
-I 2018 ble boligprosjektet Himmel & Hav ferdigstilt på nabotomten. Vi så tidlig potensialet i Skir tomten både med tanke på beliggenhet og at tomten var regulert for en større boligmasse.

Cramo AS

-Det begynte med 50% eierskap før vi kjøpte ut den andre eieren, slik at Strandveien Utvikling eier 100%.
 
-Skir er et bolig- og næringsprosjekt med totalt 180 selveier leiligheter, bygd over 2 byggetrinn. Første byggetrinn består av rekkehus ytterst på kaikanten og flotte leiligheter, før de siste leilighetene i andre trinn ble overlevert i sommer. 
 
-Det har vært noen runder fra planlegging til ferdigstillelse som har gjort at prosjektet har dratt ut på tiden. I 2017 stilte Tromsø kommune krav om arkitektkonkurranse.

-Den vant Stein Halvorsen, ettersom deres forslag leverte best på kriterier både fra kommunen og oss. 
 
-Samarbeidet med Stein Halvorsen Arkitekter har vært bra. Dialogen kan gå ei kule varm innimellom, men de er god på konseptutvikling og detaljer det skal de ha. -Jeg tenker spesielt på detaljer i fasaden som vi i ettertid kan være glad for at de stod på sitt, ler han.

Nova Interiør - Nord Norsk kvalitet

-De største utfordringene må vi vel kunne si handlet om rammesøknader og regulering i forhold til Tromsø kommune.

-Det går igjen i flere kommuner, det er mange etater som skal si sitt og ikke alltid like lett å få alle til å bli enige. Det handler ikke om konflikter, kun utfordringer med å få tilfredsstilt alle krav.   
 
-Vi ønsket opprinnelig en litt annen fasong på bygget med 3 nivåer istedenfor dagens 2. Det handler om utforming, helhetsinntrykk og visuell fremtoning for at bygget skulle være “snillere” mot nabobebyggelsen.
 
-Det medførte at vi utfordret litt på høyden selv om snitthøyden var under lovlig regulert høyde.

-Vi måtte akseptere den reguleringen vi fikk gjennom og tegnet om bygget slik det står i dag med 10, og 12 etasjer.
 
-En annen utfordring i et prosjekt av denne størrelsen handler om uteareal og offentlig arealer. Her bygges blant annet en havnepromenade rundt hele prosjektet.

Jaro AS - Alt i Betong

-Det er helt klart en langsiktig prosess for å finne gode løsninger som godkjennes av byråkratiet.
 
-Her må jeg trekke fram landskapsarkitekt Mari Bergseth. Hun er daglig leder og innehaver av landskapsarkitektkontoret Lo:Le landskap i Tromsø.

-Drivende dyktig og veldig flink til å finne løsninger. Utearealene i prosjektet er påkostet og løfter hele området. 
 
-Vi er stolt av resultatet, Skir er et stort og spektakulært boligprosjekt som vi ser som en videreføring av Himmel & Hav. Alle involverte fortjener skryt for gjennomføringen. 

-Peab i nord er ca 500 ansatte totalt. Eiendomsutvikling er min jobb og jeg må si at for oss ser fremtiden lys ut. Ordrereservene er gode, flere store prosjekter er iverksatt og vi er trygge på å ha sikret sysselsetting flere år frem i tid, avslutter Jensen.

Swedoor

Aktører: 

Neumann er en av Norges største byggevaredistributører - med rundt 300 medarbeidere fordelt på 14 varehus over hele landet, samt et servicekontor i Oslo. Neumann henvender seg primært til profesjonelle kunder med sitt brede varesortiment, gode logistikkløsninger og høye faglige ekspertise innenfor trelast og byggevarer til nybygg og rehabilitering.

Betong & Entreprenør AS holder til i Kabelvåg i Lofoten og leverer våre tjenester primært fra Saltfjellet og nordover. B&E-Betongelement AS produserer Con-Form-elementer og BubbleDeck til råbygg med både slakkarmerte og forspente løsninger. Våre komplette løsninger gir stor fleksibilitet, høy kvalitet og ferdiggrad, kort byggetid og totalt sett bedre økonomi i prosjekter.

Nova Interiør -Nord-norsk kvalitet siden 1963. Siden oppstarten for snart 60 år siden har vi produsert og levert kjøkken, bad og garderober til kunder over hele Nord-Norge, og er i dag landsdelens største produsent av kjøkken. 

Peikko AS
Isobygg - Best på blåseisolering

Cramo AS. Når det gjelder utleie til bygg og anlegg, vet vi hva som gjør et prosjekt vellykket. Du vet hva behovet er, vi leverer maskinene og løsningene. Enkelt og greit!

Jaro AS er en av landets ledende produsenter av Betongelementer, ferdigbetong og avløpssystemer i betong. Helt siden Jan Opgård og Roald Johansen stiftet JARO AS i 1989, har selskapet videreført stolte tradisjoner innen betongproduksjon. Vi takker Peab for leveransen.

Jeld-wen Norge AS, har levert 1400 dør til Skir. For det meste av typen Easy malt i klassisk hvit NCS S 0500. Entré-dørene inn til leiligheten har vi levert som innvendige, klassifiserte dører malt i en sort farge, NCS 9000N.

Vi takker vår samarbeidspartner og kunde Peab Bjørn Bygg, som alltid har bra kunnskap rundt våre produkter. Dette gjør at det alltid er enklere for oss å sette slike prosjekter i ordre, når bestillingene deres er informative, godt merket og godt strukturerte.'

STENI er en norsk gründersuksess, som siden etableringen i 1965 har fokusert på å tilby fasadeløsninger som sikrer både unike og varige arkitektoniske uttrykk med svært høy kvalitet. Fasadeplater fra STENI kan monteres uansett årstid, temperatur og værforhold. 

Splitkon - Fremtidens byggemateriale er massivtre og limtre. Fra en av verdens største massivtrefabrikker, forsyner Splitkon den norske byggebransjen med bærekraftige løsninger. Moderne og miljøvennlige trebygg er fremtiden.​​​​​​​

GK Norge
STEIN HALVORSEN ARKITEKTER AS

Peikko - en verdensledende leverandør av slanke dekkekonstruksjoner, vindkraftløsninger og sammenføyningsteknologi for prefabrikkerte og plasstøpte konstruksjoner. Takk til Peab Bjørn Bygg for samarbeidet og for at dere valgte DELTABEAM®, samvirkebjelken for åpne rom.

GK er Skandinavias ledende tekniske entreprenør og servicepartner og leverer smarte løsninger innen ventilasjon, kulde, byggautomasjon, elektro og rør.

Isobygg AS - Best på blåseisolering. Vi leverer blåseisolering av alle typer konstruksjoner, også i nybygg. For å kunne blåseisolere, må man kunne «lese» konstruksjonen på en god måte. Med lang fartstid innen både nye og gamle boliger, mener vi at vi sitter inne med den kompetansen som kreves, og litt til.

Stein Halvorsen Arkitekter AS. Som arkitektkontor fokuserer vi i stor grad på deltakelse og premiering i arkitektkonkurranser. Det har vi gjort siden 1996 da sivilarkitekt Stein Halvorsen og hans medarbeidere vant arkitektkonkurransen om Sametinget i Karasjok. I dag teller vårt arkitektkontor ti ansatte, hvorav åtte er sivilarkitekter.

Steni utvider garanti på fasadeplater til 60 år
Fremtidens byggemateriale er massivtre og limtre