På Sjøsiden Boligpark kan man bo som ingen andre. Foto Sjøsiden Boligpark

Sjøsiden Boligpark - Svolvær 

Med sin unike beliggenhet, som tilbyr beboerne panoramautsikt over Hurtigrutens innseiling til Svolvær, moloen, Lofotveggens majestetiske topper, Fiskarkona og Vestfjorden, er Sjøsiden Boligpark et av de største bydelsprosjektene i Svolvær i nyere tid. 

Bak prosjektet, som ble ferdigstilt i november 2019, finner man Cetho Eiendom AS. Det er en av Nord-Norges største eiendomsselskaper med ca. 166 000 m2 tomteareal og 45 000 m2 utleid eiendom. Svolvær, hvor selskapet har sitt hovedsete, har alltid vært et av deres viktigste satsningsområder, og selv før Sjøsiden Boligpark var klar for innflytting, var de godt i gang med sitt neste prosjekt, Lofoten Brygge. 

Bo som ingen andre
Det er det lokale selskapet DSN Entreprenør som har vært hovedentreprenør for prosjektet, som består av to blokker med 16- og 36 leiligheter, samt 10 moderne rekkehus, helt ytterst på Purkholmen. Prosjekter passer like godt for enslige som store barnefamilier, med et bredt spekter av boenheter og både 1-, 2-, 3- og 4-roms leiligheter fra 35- til 147 m2. Leilighetene har gjennomgående høy standard med utvalgte produkter, og som en ekstra bonus har de aller fleste leilighetene egen vinterhage i glass. 

Alf Brekken og Sønner|Sjøsiden Boligpark

Det nye boligfeltet passer flott inn i nærområdet, med robuste materialer, og store vindusflater og verandaer som gjør at man kan nyte den vakre naturen året rundt, uansett hva værgudene måtte by på. Med flotte, opparbeidede grøntområder og private uteområder, er utsikten som tatt fra et postkort. 

Det er anlagt en flott park i tilknytning til området som sikrer trygge lekeområder for de minste og bare et steinkast unna planlegges det en ny småbåthavn med egne redskap- og uthus. Rundt byggene ligger den vakre havnepromenaden, og vil man la bilen stå kan man følge strandsonen inn til sentrum av Svolvær.

Lokale entreprenører
Råbygg og fundamentering til Sjøsiden Boligpark ble utført som totalentreprise av det lokale firmaet Betong & Entreprenør AS, som holder til i Kabelvåg, bare minutter fra Svolvær sentrum. 

Av ferdigstøpte elementer har Betong & Entreprenør AS benyttet Con-Form-elementer til tak og vegger. Elementene produserer de selv ved fabrikken i Kabelvåg, med lisens fra ConForm-konsernet. Når det kommer til utearealet og parkering, er det benyttet BubbleDeck-elementer, som Betong & Entreprenør AS tidligere har levert til prosjekter som Nordlyskatedralen i Alta, Brannstasjon i Tromsø og andre leilighetsbygg i Svolvær. BubbleDeck Norway AS var også med som prosjekteringspartner på Sjøsiden. 

Alf Brekken og Sønner AS har en historie som går helt tilbake til 1933 og har gjennom årene opparbeidet seg til å bli en betydelig aktør i Nord-Norge med et bredt spekter av ulike entreprenørtjenester – både til land og til vanns. Fra sin base på Stamsund i Vesterålen, driver de en allsidige virksomhet, med bred erfaring og stor fleksibilitet, som gjør dem til et naturlig valg, både for offentlige og private oppdragsgivere i regionen. Med erfarne ansatte, en moderne maskinpark har de utført jobben som grunnetreprenør på Sjøsiden Boligpark. De står i tillegg bak det flotte utearealet.