Narvik Nye Ungdomsskole - Voll Arkitekter
– Etter mange år i gamle og umoderne skolelokaler fortjener elevene dette så inderlig. Her blir alt moderne med klasserom og møteplasser. Og så får vi en fantastisk idrettshall med en flerbrukshall og turnhall vegg i vegg. Ill: Voll Arkitekter AS
Sist oppdatert: 24.08.2020

Narvik nye ungdomsskole

50 år er gått siden elever i Narvik kunne ta i bruk en helt ny skole og gleden var stor da Narvik Nye Ungdomsskole åpnet sine dører for opptil 600 spente elever, og ansatte 17. August.  

Ved åpning vil skolen ha 400 elever, men Narvik kommune forventer at skolen, som er satt opp at hovedentreprenør HENT AS, raskt vil fylles opp.

Den nye skolene ligger på tomten til den gamle Parken ungdomsskole, som etter 50 år i tro tjeneste ble jevnet med jorden på slutten av 2019, før HENT kunne gå i gang med grunnarbeidet i januar 2019.

Etter lange diskusjoner og nøye vurderinger, ble den endelige avgjørelsen om å bygge helt nytt vedtatt i kommunestyret, etter at det ble klart at prisforskjellen mellom å bygge helt nytt og pusse opp den gamle skolen, var ubetydelig. I tillegg vil kommunen sikre seg langt lavere driftskostnader ved å fase ut aldrende bygg. 

Tekla Bygg AS - Narvik Ungdomsskole
A. Markussen AS - Narvik

For å sikre lave driftskostnader ved den nye skolen er hovedbygget oppført som passivhus, noe som vil sikre både lavere energiforbruk og bedre inneklima for elever og ansatte. 

Ved å bygge nytt var det også helt naturlig å se på en skole med langt høyere elevtall enn tidligere, samtidig som det åpnet for andre funksjoner som kunne samlokaliseres med den nye ungdomsskolen med en kostnadsramme på 372 Mnok eks.mva. 

Samspill med elevrådet 
 tillegg til det nye skolebygget på 8,640 m2, vil det også settes opp et helt nytt idrettsanlegg med flerbrukshall på 4,380 m2, samt en turnhall på 2,470 m2. Sett under ett, vil det nye skoleanlegget bli et enormt løft for hele kommunen, og for å sikre at elevene får en skolehverdag hvor trivsel og lærdom går hånd i hånd, fikk elevrådet komme med sine innspill til interiørdesign og møbler i klasserom og fellesarealer.

Resultatet ble topp moderne klasserom med stoler i alle former og farger. Barkrakker, vippestol, sjeselonger og puffer er ment å ta hensyn til at ikke alle elever lærer best når de sitter rett opp og ned i time etter time. 

Elevene kan også se fram til aktive og spennende friminutter hvor de kan boltre seg på et flott uteanlegg med ballbinge, streetbasketanlegg, trimpark, trampolinepark, stier, bålplass og gapahuk, med mer.

Elevene fortjener dette
Rektor for den nye skolen, Åshild Amundsen, kunne fortelle lokalavisen Fremover at hun ser fram til å kunne ta det nye praktbygget i bruk og at dette er noe elevene i Narvik virkelig fortjener. 

– Etter mange år i gamle og umoderne skolelokaler fortjener elevene dette så inderlig. Her blir alt moderne med klasserom og møteplasser. Og så får vi en fantastisk idrettshall med en flerbrukshall og turnhall vegg i vegg.

– Dette blir et kjempeløft for Narvik og vil garantert være med i vurderingen når folk gjør sine valg, for eksempel i tilknytning til flytting til eller fra et sted. 

Lian Trevarefabrikk
Følg Norsk byggebransje på Instagram|Norske Byggeprosjekter

Stolte nordnorske aktører 
Med seg under byggeprosessen har hovedentreprenør HENT AS hatt en rekke nordnorske entreprenører, deriblant Tekla Bygg AS fra Narvik, som gjennom mange år opparbeidet seg et bunnsolid rykte som en solid partner på både store og mindre prosjekter. Tekla Bygg ble hentet inn av HENT for å utføre en rekke oppdrag ved den nye skolen, deriblant fasadearbeidet. Med 25 ansatte i Narvik betjener Tekla Bygg store og små kunder i Narvik og omegn, med fokus på vedlikehold og bygningsarbeid for det offentlige, borettslag, bedrifter og private huseiere.

Nord-Norges ledende mesterbedrift innen anleggsgartnerfaget
Med stort fokus på elevenes trivsel både innendørs og utendørs, ble anleggsgartner A. Markussen AS kontaktet. Bedriften har helt siden 1978 aktivt bidratt til kreativ utvikling av private og offentlige utearealer i hele Nord-Norge. Med avdelinger i Narvik, Tromsø og Harstad, utfører de sine tjenester med fokus på fleksibilitet og konstruktiv dialog med sine kunder. 

Resultatet er skreddersydde prosjekt tilpasset kundens individuelle behov og bruksområder. Høy kvalitet og profesjonell oppfølging i alle ledd garanterer et sluttresultat som oppfyller kundens krav og forventninger.

Aktører:
Sweco Norge AS, Voll Arkitekter AS, Per Knudsen Arkitektkontor AS, BP3 Prosjekt AS, El Installatøren Sortland AS, Teknisk Ventilasjon AS, Åge Nilsen AS, Creator Bygg & Projektledning AB, Betonorte Norge AS, A Markussen AS, Rolf Jørgensen AS Avd Narvik, Odahl Holding AS, Skanska Husfabrikken AS, Tekla Bygg AS, Ofoten Mek AS, Element Nor AS, Protan Tak AS, Lian Trevarefabrikk AS, Hrs Miljø AS, GB Gulv AS, Rs1 bygg AS, JM Føre AS, Isomax , Etac Norge , Kilab A/S, Narvik Kontorsenter AS, Saxi Products AS