ALLTID klare for nye oppdrag
Adm.dir i Peab Bjørn Bygg, Gro Skaar Knutsen; - Respekt for at folk reagerer forskjellig i situasjoner som dette er viktig og vi gjør det vi kan for at kommunikasjon og struktur skal skape trygghet for alle ansatte, enten om de er ute på byggeplasser eller sitter på hjemmekontor. Foto: Peab

ALLTID klare for nye oppdrag

Påsken står for døren og vi kan nok alle trenge en pause fra en hverdag preget av usikkerhet og korona-tiltak både hjemme og på jobben. 

Vi tok oss en liten påskeprat med Gro Skaar Knutsen, administrerende direktør hos Peab Bjørn Bygg i Tromsø, om hvordan den siste tiden har vært og hvordan de, som en av Nord-Norges største entreprenører, løser de daglige utfordringene.
 
-Vi følger BNL sine retningslinjer for drift av byggeplasser i disse korona-tider og har generelt høyt fokus på håndhygiene. I tillegg har vi mange ansatte som er satt opp med hjemmekontor der det er mulig, noe som sørger for at vi har færre folk på kontoret og så liten tetthet som mulig.

-For å sikre god informasjon og kommunikasjon, avholdes det fortsatt møter, både felles og ute på prosjektene, men vi passer selvsagt på at alle forholdsregler følges, før vi oppdaterer alle ansatte hver ettermiddag via vårt intranett.-Det kan være litt krevende, men vi gjør som de fleste andre i bransjen alt vi kan for å holde hjulene i gang og sikre at vi er klar til normaldrift også når dette er over, avslutter Skaar Knutsen. 

Kontakt Hege hos Norsk Byggebransje

Med over 400 ansatte er det mange å ta hensyn til. Hvordan tar dere vare på de ansatte og hverandre i denne krevende tiden? 
 
-Hos oss, som hos alle andre, handler det om å skape trygghet i en ny situasjon. Kommunikasjon og struktur rundt dette er viktig. Det verste er når man blir usikker på hva som gjelder. Samtidig er det viktig at man bryr seg om hverandre og setter pris på de som bidrar.

 -Respekt for at folk reagerer forskjellig i situasjoner som dette er viktig og vi gjør det vi kan for at kommunikasjon og struktur skal skape trygghet for alle ansatte, enten om de er ute på byggeplasser eller sitter på hjemmekontor. 

Ekstra puff i digitalisering av egen hverdag
Det kan være vanskelig å være kreativ i pressede situasjoner, men det er gjerne når vi blir tvunget til å tenke nytt at nye løsninger bæres fram. Har de siste ukene skapt nye idéer og muligheter for dere i Peab Bjørn Bygg? 
 
-Det er gledelig å se hvor mye som faktisk kan løses via Skype og med digitale hjelpemidler. Mange har nok også økt egen kunnskap om disse hjelpemidlene og det har gitt oss et ekstra puff i digitaliseringen av egen hverdag. 

-Jeg tror mange gjør seg en del refleksjoner rundt hvordan man jobber og hva man skal ha fokus på. De som jobber fra hjemmekontor opplever nok også å savne hverdagen med jobb og kolleger, da dette faktisk er en viktig del i livet.

Tips oss om Norske Byggeprosjekter
Norsk Byggebransje på LinkedIn

Ønsker å være en samfunnsbygger
Ingen vet med sikkerhet når hverdagen er tilbake til normalen, men vi er alle enige i at byggebransjen vil være en viktig brikke i puslespillet. Hvordan er det med Peab Bygg Bjørns ordrebøker? Har dere kapasitet til flere oppdrag? Og om dere fikk velge, hvilke prosjekter står i så fall øverst på ønskelisten?
 
-Vi er ALLTID klare for nye oppdrag, vi ønsker å være en samfunnsbygger, så det å bygge flere skoler, barnehager og lignende står ALLTID høyt på listen. 

-På Liland holder vi på med Evenes skole og flerbrukshall, og på Stokmarknes bygger vi Hadsel videregående skole. I Tromsø er vi i gang med Fergevegen Bofellesskap for Tromsø kommune. Dette er et bofellesskap som består av 8 fullverdige leiligheter for ungdommer med behov for heldøgnsomsorg.

-Slike prosjekter alltid viktig for oss. Det samme gjelder byggingen av idrettshaller og kulturhus som gir tilbud til barn og unge. Her kan vi nevne TIL’s nye fotballhall, Lerøyhallenn og den nye hallen på Storelva.

Vi takker for praten og ønsker deg og alle deres ansatte en flott påske, som for din egen del blir tilbrakt? 

-I år tilbringes påsken hjemme for de aller fleste. Det blir nok mye snømåking og Netflix, men det klarer vi. Det viktigste er å få denne pandemien under kontroll. Avslutter Skaar Knutsen.