Previous
Next
– Dette prosjektet dekker et oppdemmet behov i markedet og er et samarbeid med Norgesgruppen som har vært byggherre for torget med blant annet Kiwi-butikk, apotek og restauranten KOMPIS i byggets første etasje.Foto: Vegard Sletten, NorgesGruppen Eiendom. Ill: Per Knudsen Arkitektkontor AS
Sist oppdatert: 02-03-2023

Havstad Torg

De 74 leilighetene på Havstad Torg gir deg tilgang til alt du måtte trenge i umiddelbar nærhet. Med butikker og restaurant i første etasje, idrettsanlegg en kort spasertur unna og kort vei til både Bymarka og Midtbyen, ligger alt til rette for å trives.

– Heimdal Bolig AS er Midt-Norges største boligbygger, og vi overleverer hvert år cirka 250-300 boliger.

– Prosjektet Havstad Torg med sine 74 2-, 3- og 4-roms boliger inngår i den samlede porteføljen vår av kvalitetsboliger med god beliggenhet, og i denne delen av Byåsen i Trondheim har det ikke vært noen tilsvarende, større utbygginger i løpet av de siste årene, sier prosjektsjef Lars Meland.

– Dette prosjektet dekker dermed et oppdemmet behov i markedet - og er et samarbeid med Norgesgruppen som har vært byggherre for torget med blant annet Kiwi-butikk, apotek og restauranten KOMPIS i byggets første etasje.

Ole Sivertsen AS
SKS Mur og flis

– Disse butikkene har blitt et fint tilbud i bydelen, og vi håper de blir til glede når beboerne flytter inn. For mange kunder gir boliger med butikker i første etasje en ekstra kvalitetsdimensjon, legger han til.

Med egen balkong og en nydelig felles takhage bestående av benker, busker, blomster og trær ligger alt til rette for å kunne nyte solrike dager til det fulle. Ikke minst vil takhagen fungere som en flott, sosial møteplass for beboerne.

Mens det til de største leilighetene følger med en egen parkeringsplass i den moderne og romslige parkeringskjelleren, får eierne av de mindre leilighetene mulighet til å kjøpe seg en parkeringsplass og selvsagt finnes det lademuligheter for de med El-bil.

Med den vakre Bymarka bare en kort gåtur unna, et fint og populært idrettsanlegg og bussen som stopper rett utenfor leilighetsbygget og tar deg raskt til Midtbyen, ligger alt til rette for en aktiv hverdag.

Godt samarbeid

Meland påpeker at kundetilfredshet alltid er første prioritet: Heimdal Bolig overleverer til privatkunder, og kundenes opplevelse av kvalitet og ryddighet er helt vesentlig, og bærebjelken i hele virksomheten.

– Gjennom hele byggeprosessen har det vært fokus på HMS. Vi har hatt det overordnede ansvaret i henhold til Byggherreforskriften på vegne av Norgesgruppen og oss selv.

– I tillegg har vi hatt fokus på kontraktsmessig ryddighet, og oppfølging fra vår side overfor vår totalentreprenør, Spennarmering AS. Prosjektet er organisert som totalentreprise.

Prosjektsjefen forteller at de 15 første overleveringene står for tur i uke 6, mens resten fortsatt er i sluttfasen av produksjonen.

– Spennarmering AS har så langt utvist respekt for våre verdier, og for vårt fokus på kvalitet og kundeopplevelsen. Jeg ønsker også å få fremheve samarbeidet med den andre byggherren, Norgesgruppen.

– Gjennom samarbeidsprosjekter som dette tilfører vi hverandres prosjekter verdier som de ellers ikke ville ha fått.

– Når det gjelder utfordringer vi har sett den siste tiden som uroligheter, prisstigning og problemer med leveranser, så er det totalentreprenøren som har måttet møte og løse disse i hverdagen. For dem har det vært en utfordring å sikre tilstrekkelig med bemanning hos underentreprenører og underleverandører i sluttfasen.

– Dette skyldes nok at det for tiden har vært stor etterspørsel etter kvalifiserte fagfolk i byggebransjen, sier Meland.

Markedsandeler i Midt-Norge

Regionsdirektør Ivar Sølberg hos Norgesgruppen Midt-Norge forteller at de holder på med tilsvarende prosjekter i alle bydeler i Trondheim der de i dag ikke er representert, og at målet er å ta markedsandeler i Midt-Norge. På Byåsen er dette det tredje prosjektet.

– Vi kjøpte eiendommen i 2013 og regulerte ferdig før vi solgte boligdelen av prosjektet til Heimdal Bolig AS.

– Sammen har vi vært byggherre for hver vår del av prosjektet, men med Spennarmering AS som samme totalentreprenør.

– Vi tror torget i sør blir veldig fint utover våren når solen etterhvert varmer bedre. Det er per i dag for få gode restauranter på Byåsen, så ikke minst tror vi Kompis, med mulighet for uteservering, vil slå godt an blant innbyggerne.

At næringsdelen har 80 store parkeringsplasser, kan man i følge Sølberg allerede se på omsetningen hos Kiwi at er populært blant kundene, og til våren kommer også seks billadere. At vinduene i bygget ikke er tildekket, gjør det enda triveligere.

– Vi er for øvrig ikke ferdige på Byåsen, fastslår regionsdirektøren.