Byggingen av Falkenborgveien 36 er en del av transformeringen av Leangen fra et industriområde til et lokalsentrum for Trondheim Øst. Foto: RealInvest AS/Interiør foto AS.
Sist oppdatert: 25-07-2022
Falkenborgveien 36
Det spennende prosjektet i Falkenborgveien 36 i Trondheim er på rundt 9500 kvadratmeter fordelt på fire etasjer, med kontorarealer også inneholde servicearealer i byggets 1.etasje samt et underliggende garasjeanlegg.
I øverste etasje mot nordøst har det blitt gjort plass til en fin takterrasse til glede for alle leietakere.
– Byggingen av Falkenborgveien 36 er en del av transformeringen av Leangen fra et industriområde til et lokalsentrum for Trondheim Øst.
-Transformasjonen startet ved åpningen av Sirkus Shopping i 2012, nytt kontorbygg for NAV servicesenter for Trondheim Øst i 2018, sier Martin Lie-Nordsjø, administrerende direktør hos Realinvest AS, og legger til:
– Sammen med Trøndelag fylke, Trondheim kommune og Trym har vi inne et planinitiativ for resten av området med videregående skole, kontorer, handel, aktiviteter, leiligheter, park og hotell med konferanse.
Han påpeker at deres bærekraftsstrategi sier at de skal bygge miljøvennlig og bærekraftig. Dette er også noe leietakere i stadig større grad etterspør.
Bygget blir sertifisert til Breeam Very Good og med miljøsertifisering klasse A.
– Bygget ligger ved et av Trondheims tre store kollektive knutepunkt med nær 1500 daglige bussavganger og 40 togavganger, slik at det er lett for de ansatte å benytte kollektivtransport til og fra arbeid.
– I tillegg er det gode garderobefasiliteter med tørkerom og vaske- og reparasjonsstasjon for sykler. Det er sykkelparkering i et eget rom som er avlåst.
-I kjelleren er det parkeringskjeller med mulighet for lading av el-bil. Videre er det fokus på lyse og gode arealer, slik at det er store vindusflater og solavskjerming (screens), sier Lie-Nordsjø.
Falkenborgveien 36 ligger i et transformasjonsområde, som kan omdannes fra et slitent industriområde til lokalsentrum, og hvor Falkenborgveien 36 ligger som nærmeste nabo til Louiselyst gård.
– Utforming av bygget er slik at 1.etasje er inntrykket i endene og at 1.etasje er gjort høy, slik at siktlinjer inn mot gården blir bedre enn tidligere bygg på tomten.
– Leietakerne har vært med i prosessen fra før byggeoppstart for sammen å kunne tilby et kontorlokale som er attraktivt både for ansatte og huseier.
-Responsen på bygget har vært god, og kun tre mindre lokaler var ledige fem måneder før innflytting, sier Lie-Nordsjø.
Han forteller at det har vært flere utfordringer når det kommer til tilgang på materialer underveis i byggeprosjektet, men med et godt arbeid fra totalentreprenør Betonmast har dette likevel ikke medført forsinkelser i prosjektet.
Det har vært en svært høy grad av håndverkere bosatt i lokalområdet, slik at man ikke fikk utfordringene med stengte landegrenser under pandemien.
– Betonmast er totalentreprenør ved prosjektet, og de leverer på både tid og kvalitet i en utfordrende tid som pandemien jo har vært.
-Det har under hele prosjektet vært en god og konstruktiv tilnærming til utfordringer som har dukket opp underveis i prosessen.
– Prosjektleder Kim Johansen hos Betonmast og vår innleide prosjektleder Per Ove Stokkan fra Byggherrerådgiveren As kan vi ikke få rost nok, sier Lie-Nordsjø fornøyd.