Ingeborg-nettverket Er du på banen?
Vi opplever at terskelen for å si i fra at man opplever ting som ikke er greit på jobb er høy i byggenæringen, det er opplest og vedtatt at man må være tøff (nok) for å takle en jobb som håndverker, enten man er kvinne eller mann. Foto: Ingeborg-nettverket 
Sist oppdatert: 14-10-2022

Er du på banen? 

Årets Inspirasjonsdag i Ingeborg-nettverket går av stabelen 20 oktober kl 14-16. 

I år spør vi rett og slett om du er PÅ BANEN? 
Er du på banen i forhold til hvordan du er på jobben? Hvordan bedriften din sikrer at alle har det bra? Er du på banen i forhold til å ta tak i det om noen for eksempel skulle oppleve trakassering? Eller er alt såre vel hos deg? 

Er du helt sikker på det? 
Som alle vet så går vi en fremtid i møte der det å skaffe nok folk er helt avgjørende for at vi skal kunne bygge og legge rør i fremtidens byggeprosjekter.

Om vi ikke lykkes vil vi kunne oppleve bransjeglidning og miste arbeid. En måte å løse dette på er å rekruttere mange nye mennesker inn i faget og lære de opp, det er både kostnads og tid krevende arbeid som pågår uansett på dagens nivå.

Alternativet er å steppe opp ved å jobbe enda hardere med å beholde de vi allerede har ansatt. Vi kan sørge for at de har det så bra på jobb at de aldri slutter! 

Første skritt er uansett å gjøre et arbeid med å sørge for at denne bransjen er på banen i forhold til arbeidsmiljø. Hvordan har folk det på jobb? Hvordan er kulturen i bedriften og bransjen?

Hvordan snakker vi til hverandre? Sier vi ifra om vi ser noe som ikke er ok? Hvordan takler du det når noen ikke har det greit?

Har du øvd på å håndtere trakasseringssaker? Hva er egentlig trakassering? Listen med spørsmål er lang! 

Vi opplever at terskelen for å si i fra at man opplever ting som ikke er greit på jobb er høy i byggenæringen, det er opplest og vedtatt at man må være tøff (nok) for å takle en jobb som håndverker, enten man er kvinne eller mann.

Noen steder gir dette uheldige utslag, og de fleste tenker nok at trakassering fraværende - men man ser det kanskje hos samarbeidende firmaer? Har man da et ansvar for å gjøre noe med det? 

Undersøkelser viser at overraskende mange, både kvinner og menn, opplever trakassering av ulik grad på jobb. Det gjør at mange gruer seg for å gå på jobb, eller kjenner noen som gjør det. 

Slik kan vi ikke ha det lenger. Vi vil at dette skal være et tema i rørbransjen slik at vi heller beholder flere av de vi utdanner og på den måten får enda flere fornøyde arbeidstakere som tiltrekker seg andre som vil jobbe i en inkluderende og trivelig bransje som er for alle. 

Enten du er enig eller uenig i dette så håper vi du vil bli med på de to timene vi har sending på årets Inspirasjonsdag.

I år kommer Irene Grastveit for å snakke om hvordan vi er mot hverandre og tar i mot nye kollegaer.

Anne Sødem fra Caverion Norge har lenge jobbet med å ta tak i dette i egen bedrift, det har gikk innsikt mange andre kan lære av.

Claus Moxnes Jerwel fra har jobbet med trakassering hos Likestilings og diskriminineringsombudet og nå i Fellesforbundet i mange år, han har mye på hjertet som gir inspirasjon til å gjøre grep selv eller i egen bedrift. Og selvfølgelig skal vi dele ut årets INGEBORGPRIS! 

Hvem årets vinner er får du vite TORSDAG 20.10 mellom klokken 14-16! 

Vi håper DU kommer og at du sprer info om ingeborg inspirasjonsdag til alle du kjenner slik at mange får med seg det her

Du kan følge programmet via facebook siden til ingeborg-nettverk

https://www.facebook.com/Ingeborgnettverket